gratis recept

Kabeljauw met parelcouscous, spinazie, zwarte olijven en feta


Begin met de parelcouscous, leg dan in het midden de spinazie erop en vervolgens de gesneden rode ui en zwarte olijven. Daarop de kabeljauw en met wat feta erover gebrokkeld. Als finishing touch een halve citroen en fijngemalen peper. Bon appetit!

Ingredienten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode peper
  • 2 tomaten
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Hand verse koriander
  • Hand verse peterselie
  • 4-6 eieren
  • Peper en zout naar behoefte

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit olijfolie in een brede en redelijk diepe koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook en paprika een paar minuten.
  • Voeg de komijnzaadjes, paprikapoeder, peper en zout toe en bak een paar minuten mee. Snijd de rode peper en de tomaten en voeg deze samen met de tomatenblokjes toe.
  • Snijd de koriander en peterselie fijn – bewaar een beetje voor de garnering – en roer het geheel goed door. Zet een deksel op de pan, breng aan de kook en laat dan 10 minuten pruttelen.
  • Maak vervolgens vier kuiltjes en breek hier de eieren in.
  • Gaar de eieren 6-8 minuten in de saus met een deksel op de pan.
  • Serveer het gerecht in de pan en garneer met de overige verse koriander en peterselie – en brood.

Vergeet niet tussendoor te proeven, zodat je indien nodig kruiden kunt toevoegen. Is de Shakshuka te pittig? Voeg dan een schepje suiker toe.

>